Развитието на бебето по седмици – 27 гестационна седмица

Реклама

Развитието на бебето по седмици 27 гестационна седмица

Календар на бременността – бременността по седмици

Седмица 27 от бременността

27 седмица

Препоръчваме ви следните продукти за добро здраве:

Зелена енергияКоластра КолАктив 3

Сигурно вече сте взели решение за това, къде желаете да родите, а при избора си сте разгледали доста родилни клиники и домове, чули сте мненията на роднини и приятели.

Навярно вече знаете също, какви са предлаганите възможности там за облекчаване на родилните болки и с каква техника за наблюдение се разполага, дали е включена детска клиника или не, какво впечатление прави отделението за родилките и дали персоналът е приятелски настроен и компетентен.

Принципно винаги на преден план трябва да стои това, че за вас и детето ви в случай на непредвидени усложнения може да се осигури най-доброто медицинско обслужване.

Ако кръвната ви група е с резусфактор отрицателен, а партньорът ви е с резусфактор положителен, то между вас има несъвместимост на кръвните групи  и в тази седмица може да ви се инжектира резус-антисерум (анти D имуноглобин), за да се предотврати образуването на антитела срещу евентуално резусфактор положителен при детето.

Ако при раждането се установи, че бебето ви действително е с резусфактор положителен, то за втори път се слага необходимата инжекция, за да се неутрализират попадналите клетки в кръвта на майката при раждането.

Преждевременно родените бебета след 27 гестационна седмица на бременността имат доста добри шансове за оцеляване. Въпреки това още известно време за тях трябва да се полагат интензивни специализирани грижи.

Повечето деца все още понякога са в положение с главичката нагоре и дупето надолу. Вероятно по движенията на бебето усещате къде са му краченцата. През следващите седмици това постепенно ще се промени.

Тогава ще усетите силния натиск на главичката към пикочния ви мехур и ритането към ребрата ви.

Бебето

А как изглежда вашето бебче сега – то вече изглежда почти като едно новородено, с добри пропорции и през повечето време очичките му са отворени. През коремната стена до него достига топла червеникава светлина.

Дори в някои родилни зали стените са боядисани в червено, за да може преходът на детето към живота да стане плавно. Ако доближите някакъв източник на светлина до корема на бременната жена, то бебето реагира с ускорено сърцебиене и ритане с краченца.

Майката

Помислихте ли вече за това, как искате да обзаведете детската стая или бебешкия кът и какво още ще ви е необходимо за новия член на семейството? Сега е чудесно време да се погрижите за това.

Ако това ще ви е първо дете, то тогава ще ви се струпат повече разходи. Една част то тях могат да поемат вашите родители, приятели и роднини. Повечето от тях се радват, когато могат да подарят нещо, което да е наистина смислено и действително полезно.

Остатъкът от нещата не е необходимо да купувате чисто нови. Детските борси например предлагат голям избор от почти неизползвани неща. Но трябва да сте внимателни при покупката на употребявани мебели или уреди.

Ако при детското креватче липсва дори и един болт, това може да бъде доста опасно! Когато купувате и детската седалка за кола, масата за повиване, високото столче, детската количка или бебешкото коритце за къпане сигурността също е важна тема.

Ако започвате да се отегчавате: направете нещо забавно. Нещо, което да ви разведри. Сами можете да си изработите картички, които да разпратите после на роднини и приятели, като известие за новороденото.  

В редица “женски” списания можете да намерите идеи за прелестни, мили или забавни картички за раждането на детето. Кратки стихчета, забавни игри на думи, съпроводени с всякакви изпълнени с фантазия идеи за оформление.

Дайте воля на въображението си! Подгответе всичко до толкова, че след раждането да е необходимо само да се добави името, датата на раждане на детето и евентуално негова снимка.

Още доста преди раждането можете да надпишете пликовете и да им залепите марките. Ако не ви е до това, можете да го оставите и за последните седмици от бременността си.

Таткото

Ако бременната ви жена започне да се оплаква от теглото си,  не пропускайте да я успокоите, че наддаването на тегло по време на бременността е важно за здравето на бебето. Все пак въздържайте се да я изкушавате с бонбони и шоколад.

Бременността в цифри

27 седмица след първия ден на последния менструален цикъл

26 седмици + 1 – 7 дни (лекарско пресмятане)

25 седмица след оплождането

Диаметър на главичката на плода: около 66-77 mm

Тегло на плода: около 1000 g

Дължина на плода: около 34 cm

Още седмици:

 1. Седмица 15 от бременноста
 2. Седмица 16 от бременноста
 3. Седмица 17 от бременноста
 4. Седмица 18 от бременноста
 5. Седмица 19 от бременноста
 6. Седмица 20 от бременноста
 7. Седмица 21 от бременноста
 8. Седмица 22 от бременноста
 9. Седмица 23 от бременноста
 10. Седмица 24 от бременноста
 11. Седмица 25 от бременноста
 12. Седмица 26 от бременноста
 13. Седмица 27 от бременноста

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Maika.bg
Average rating:  
 0 reviews

Прочети още:

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.