Калкулатор Бременност – Термин и Овулация

Реклама

Калкулатор за Бременност
Термин и Овулация

Изчислете своята овулация и бъдещ термин

Ако се чудите „в коя гестационна седмица съм“ използвайте този уникален калкулатор бременност по седмици и дни за изчисляване на термин, за да определите в коя седмица сте бременни и кога е вероятната дата на зачеване. Попълнете данните и натиснете бутона ИЗЧИСЛИ.

Препоръчваме ви следните продукти за добро здраве:

Зелена енергияКоластра КолАктив 3

Нашия калкулатор за бременност – овулация и термин ще ви информира за важните дати свързани с вашата бременност:

  • Изчислява дата на овулация – най-плодовид период
  • Изчислява дата на термин
  • Изчислява в коя гестационна седмица сте
  • Изчислява дата на зачеване
  • Изчислява първия ден от последния ви цъкъл
  • Изчислява време на вероятно зачеване
  • Изчислява седмиците до края на бременността
  • Изчислява важни дати свързани с плода и посещението при гениколог
Научи как детето ти да тръгне на ясла или градина без драми.

Моля изберете първия ден на последния ви цикъл:

/ /

Брой дни на вашия цикъл:

Моля имайте в предвид, че калкулатора за бременност може да дава до няколко дни отклонение. Вашия гинеколог ще може да ви консултира за по-конкретни дати свързани с вашата бременност.

Научете още:
1) Бременност по седмици 3 – 14 г.с.
2) Бременност по седмици 15 – 27 г.с.
3) Бременност по седмици 28 – 40 г.с.

Харесайте ни във Facebook!

Какви методи за изчисляване на овулацията има?

1. Изчисляване на овулацията чрез метода на календара
Ако имате строго редовен цикъл този метод за изчисляване на овулацията е много точен. Този метод е лесен за използване и е полезна стъпка за набиране на данни за проследяването на етапността на цикъла ви. За да реализирате метода, ви трябва само едно обикновен календар, върху които трябва да поставяте кръгче на датата на първия ден от вашия цикъл, който е денят на започне на реалната менструация. Следете за продължителността на цикъла, който обикновено е 28 дни. Отбелязвайте продължителността на менструацията, като последният ден е първият от започването на новия цикъл. Направете такова проследяване в рамките на около 8 до 12 цикъла. Направете диаграма на продължителността на цикъла. След като сте записали най–малко 8 цикъла, можете да превърнете данните в диаграма. По този начин ще засечете колко дни средно продължава цикъла ви и ще знаете кога е средата му, респективно точно по–средата на вашият менструален цикъл е овулацията ви. Отбелязваме отново обаче, че методът не е абсолютно надежден. Днес вече са създадени редица приложения за смартфони, чрез които да ползвате бързо и лесно метода на календара, за да постигнете точно изчисляване на овулацията си и да достигнете до желаното забременяване.

2. Изчисляване на овулацията чрез метода на цервикалната слуз
Разбирането на ролята на цервикалната слуз, е добър показател за това кога е периодът ви на овулация. Цервикалната слуз представлява защитното вещество, което се отделя от шийката на матката и то се променя в различните етапи на цикъла ви. Вашето тяло произвежда повече слуз точно около времето на овулацията, за да помогне улесняването на придвижването на сперматозоидите и респективно – за оплождането на яйцеклетката. След като се научите да наблюдавате цервикалната си слуз и промените в нея – е възможно да използвате метода, за да предскажете кога е денят на овулацията ви. Забележете промените в цвета и миризмата, както и в текстурата на слузта ви. Обърнете внимание дали слузта е мътна или ясна. Записвайте колкото е възможно по–задълбочено наблюденията си върху слузта ви и особено в първите няколко месеца, когато вие все още проучвате как се използва този метод за да достигнете по–бързо до положителен тест за бременност. Кърменето, инфекции, някои лекарства и други обстоятелства може да повлияят на цервикалната слуз, така че не забравяйте да обърнете внимание и на тези фактори. Денят на овулацията обикновено е денят, когато цервикалната слуз е най–мокра т.е по–голяма като количество и хлъзгава.

3. Изчисляване на овулацията чрез проследяване на базалната температура
Най–плодовитото време на жената е точно преди овулация. Този метод е един от най–използваните, прави се сутрин преди дори да сте станали от леглото, докато тялото все още е в покои. Купете си термометър за измерване на базалната температура. Телесната ви температура се покачва леко когато жената е в овулация. Най–точните показания се снемат във вагината или ректума, но има и базални термометри, предназначени да вземат показанията в устата. Необходимо е да мерите температурата си ежедневно. Важно е да се вземат данни за температурата по едно и също време всеки ден, тъй като тя се променя през целия ден. В идеалния случай измерваите температурата ви още преди да станете от леглото сутринта, след най–малко пет часа сън. Записвайте си температурата в рамките на 1/10 от градуса. Използвайте точка или друг символ на вашата диаграма, за да маркирате дни, когато други фактори могат да променят показателите, включително заболяване, неспокоен сън, както и прием на лекарства като аспирин и т.н. Средната телесната температура на жената е 35,6 – 36.7ºC преди овулацията, както и 36.1 – 37.2ºC след овулацията. Ако при изчисляване на овулацията получите резултати значително извън този диапазон, се консултирайте с инструкциите на термометъра, за да се уверите, че сте го използвали правилно. Ако решите да ползвате този метод за измерване на овулацията, се обърнете към лекар, който да ви обясни подробно как да действате за да достигнете по–бързо до така желаното забременяване.

4. Изчисляване на овулацията чрез тестове за овулация
В аптеките се предлагат направо комплекти с тестове за овулация. Тези комплекти откриват повишаването на количеството на лутеинизиращия хормон (LH) в урината, което се увеличава един до два дни преди овулация. Подобно на тестове за бременност, те показват две чертички, ако отчетат повишаване на нивата на хормона в урината ви. Това е най–лесният метод и е сравнително надежден, но излиза по–скъпо в сравнение с останалите. Добре е да правите такива тестове в рамките на няколко месеца, докато уточните времето си на овулация. Пийте умерено количество вода в часовете преди теста. Много концентрирана или много разредена урина може да опорочи резултатите от този тест. За най–добри резултати избягвайте кофеин и алкохол в деня на теста.

5. Изчисляване на овулацията чрез методи за установяване на проблемите с плодовитостта посредством медицинска консултация
Посетете лекар за най–точно изчисляване на овулацията. Тестове, които може да ви назначи един специалист са по–точни от домашните методи. Те могат да включват кръвен тест за измерване нивото на прогестерона и другите хормони или тестове за откриване на аномалии в щитовидната функция или пролактиновите нива, ако вашият лекар смята, че те са вероятната причина за проблемите с фертилността ви. Ултразвуковото изследване може да се използва за откриване на структурни аномалии в репродуктивния тракт, което може също да се отрази на овулацията. Добре е и вашия сексуален партньор да се провери също. Мъжете също могат да бъдат тествани за безплодие. Това обикновено започва с тестване на спермата и може да продължи с ултразвуков тест за откриване на възможни проблеми в мъжката полова система. Ако лекарят подозира, че сте безплодни поради ановулация (липса на овулация), той може да препоръча редица медикаменти в зависимост от точното ви състояние. Вашият лекар трябва да разглежда възможностите за запушени фалопиеви тръби, проблем с качеството и количеството на живите сперматозоиди, проблеми с матката или имплантирането на яйцето и такива, свързани със спад в качеството на яйцата поради възрастта на пациентката.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Maika.bg
Average rating:  
 1 reviews
 by Петя

Калкулатора за бременност изчислява датите отлично. Благодаря ви!

Прочети още:

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.