Развитието на бебето по седмици – 25 гестационна седмица

Реклама

Развитието на бебето по седмици 25 гестационна седмица

Календар на бременността – бременността по седмици

Седмица 25 от бременността

25 седмица

Препоръчваме ви следните продукти за добро здраве:

Зелена енергияКоластра КолАктив 3

Ако очаквате първото си дете е добре да започнете да се информирате по въпросите, свързани с кърменето на бебето. Ако имате добра подготовка и подкрепа, ще се справите отлично.

Разпитайте приятелки, роднини, лекари. Потърсете специалисти или групи за взаимопомощ на кърмачки. вие сама ще решите дали искате да кърмите своето дете.

Но трябва да знаете, че кърмата е най-полезната храна за бебето и е добре в първите шест месеца от живота му то да е изцяло на майчино мляко. Ако обаче със сигурност сте преценили, че не желаете да кърмите, не бива да се самообвинявате. Това не ви прави лоша майка!

Един от многото митове, свързани с храненето с майчино мляко е, че жените с малки гърди не могат да кърмят успешно. Това не е вярно. Дори плоските и вдлъбнати навътре зърна не са пречка бебето да получава своите дажби.

Бебето

Бебето вече може да усеща миризми и вкусове – горчиво, сладко, кисело. От всички тях,  обаче най-много предпочита сладкото. Малкото човече във вас вече може и да вижда. Усеща натиск, болка и студ.

На силните дразнения от околния свят реагира с ускорен пулс и с резки движения. Успокоително за него ще е,  ако му пеете, тъй като детето ви вече разпознава вашия глас. Ако все още не сте започнали заедно да слушате музика, сега е моментът!

Нероденото бебче започва да става все по-пухкавко, тъй като под кожата му се натрупват мастни депа. Постепенно малките бръчици и сгъвки изчезват и кожата му става гладка и опъната.

Майката

В този период е важно, въпреки хормоналната промяна,  да поддържате настроението си добро. Много отпускащо действа топла вана с ароматни масла. Трябва да внимавате водата да не е твърде гореща.

Не е препоръчително също да сте сама по време на тези процедури, тъй като е възможно да ви се повиши кръвното налягане. Ако обичате сауна, можете да продължите да я посещавате. Разбира се, не трябва да се прекалява.

Таткото

Възможно ли е да бъдете изслушан? Ако имате конкретно мнение по отношение на бебето – говорете! Бъдещите мами често си мислят, че само те отговарят за бебето. Споделяйте обсъждайте заедно всичко, свързано с бебето.

Бременността в цифри

25 седмица след първия ден на последния менструален цикъл

24 седмици + 1 – 7 дни (лекарско пресмятане)

23 седмица след оплождането

Диаметър на главичката на плода: 6,4 см

Тегло на плода: около 560 г

Дължина на плода: около 28 см

Още седмици:

 1. Седмица 15 от бременноста
 2. Седмица 16 от бременноста
 3. Седмица 17 от бременноста
 4. Седмица 18 от бременноста
 5. Седмица 19 от бременноста
 6. Седмица 20 от бременноста
 7. Седмица 21 от бременноста
 8. Седмица 22 от бременноста
 9. Седмица 23 от бременноста
 10. Седмица 24 от бременноста
 11. Седмица 25 от бременноста
 12. Седмица 26 от бременноста
 13. Седмица 27 от бременноста

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Maika.bg
Average rating:  
 1 reviews
 by Ivan

Много полезна статия!

Прочети още:

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.