Как да се справим с коликите

Реклама

Как да се справим с коликите

Много хора биха казали щом детето има колики – оставете го да плаче. Едно малко новородено бебе, никога бе бива да бъде оставяно да плаче повече от 5-10 минути, и то ако наистина в този момент не можете да го вземете.

Препоръчваме ви следните продукти за добро здраве:

Зелена енергияКоластра КолАктив 3

Бебе до 6 месечна възраст няма опасност да бъде разлигавено от обръщане на много внимание или от гушкане. Тези малки безащитни същества разчитат изцяло на нас през първите си месеци, затова е изклюително важно как реагираме към тях през този период.

Когато бебчето плачи ние трябва да отвърнем на неговия опит за комункация. Това е единствения начин, по който бебетата могат да общуват с околния свят.

В началото е малко трудно докато се ориентираме за какво точно плаче, но с времето се научаваме. Когато бебето заплаче, нормално реагираме като го вземем, ако то продължава да плаче, проверяваме дали е гладно.

В най –  добрия случай му предлагаме да суче и то спира. Ако бебето е на адаптирано мляко, преценяваме дали е възможно да е гладно и ако е го нахранваме. Проверяваме памперса, предлагаме вода и ако бебето продължава да плаче проверяваме да не би да му е топло или студено.

Претоплнето е една от най – честите причини за бебешкият плач. Променяме местополпжението си, ако сме вкъщи сменяме стаята, ако сме навън отиваме на друго място. Нашето бебе винаги до сега се е успокоявало след като го изнесем на терасата, не само при колики.

Малко е притеснително, ако навън е студено, защото когато бебето плаче се загрява, но никога не сме имали проблем след такъв случай. След като сме опитали всичко и наистина нищо не помага, може би допускаме, че бебето има колики.

Което отново не е сигурно, защото бебетата много често плачат вечар от преумора или превъзбуда. И все пак ако смятаме, че детето ни има колики, а никой не може по – добре от един родител да каже какво се случва на детето му.

Как можем да се борим с детските колики?

  • Има многобройни фирми, които предлагат различни видове капки против колики. Активната съставка при повечето е семетикон. Това е лекарство, което се използва против газове, но в същото време забавя перисталтиката на червата, което от своя страна води до образуването на газове. Така, че съветът ми е ако имате проблем с колите опитайте някой видове лекарства и ако имат ефект добре, ако не просто ги спрете.
  • Капки Биогая, които са пробиотик, някой родители са доволни от тях, те набавят бактерии в чревната флора и са безвредни за детето. Те могат да се използват и при по големи деца, когато имат някакво чревно неразположение.
  • Добавянето на ензима лактаза в млякото на бебето, в последните години добива голяма популярност. Лактазата спомага за разграждането на лактозата в млякото. Продава се от различни марки под формата на капки.
  • Копъра и анасона са може би най – старият и изпитам метод за борба с коликите. Има различни чайове и препарати, които са безвредни и при някой случаи помагат.
  • Храненето на майката, когато тя кърми. Много хора вярват, че ако майката се храни с газообразуващи храни, то и детето ще има газове. Когато моето дете имаше колики, аз го кърмех и много се притеснявах дали аз не предизвиквам газовете по някакъв начин. Наблюдавах храненето си и не видях никаква връзка. Също така четох много проучвания по въпроса, говорих с консултант по кърменето и изводът ми е че храненето на майката не влияе върху коликите.
  • Поставяне на бебето по корем върху колената ви, върху ръката ви или поставяне на затоплено парче плат върху коремчето.
  • Петте правила (Може би най – успешния начин да успокоите плачещо бебе не само при колики).

Както и да се справяте с коликите истината, е че те ще приключат толкова бързо, че даже няма и да разберете кога се е изплъзнало това време. А и трябва да има какво да разказваме след това. Ако всичко е било по мед и масло ще бъде скучно.

Полезно ли ви беше?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Maika.bg
Average rating:  
 0 reviews

Прочети още:

Leave a Comment