Как да подготвим дома си за бебето

Реклама

Когато наближи момента бебето да се роди, се питаме как да подготвим дома си за него. Много хора правят голямо основно почистване и дезинфекцират всичко.

Препоръчваме ви следните продукти за добро здраве:

Зелена енергияКоластра КолАктив 3

Истината е че няма нужда от чак такива приготовления.

Това, което трябва да направим, когато очакваме бебе е да не почистваме със силни препарати. Миризмата на хлор и други подобни, агресивни препарати е много вредна.

Достатъчно е да направим едно съвсем нормално почистване, за да махнем прахоляка. Ако имате губери или други подобни материи, които задържат много прах е добре да се махнат.

Ако има гардероби или места, на които мирише на нафталин трябва да се почистят и проветрят. Нафталина е отровен! По – вероятно е нафталин да има в дома на някоя баба. Добре ще бъде да ги предупредите, за да го махнат преди да им отидете на гости. Не е препоръчително и да се използват стари дрехи. Въпреки сантименталната стойност, която имат, не рискувайте да обличате детето си с дрехи, които майка ви пази от вас, както и одеалца, чаршавчета и др. 

В първите месеци, бебето няма досег с друго, освен с вас, кошарката си и  количката. За това, голямото почистване е напълно ненужно. Освен това, няма нужда света на бебето да е стерилен.

Важно е да внимавате с миризми, през първите месеци може да ограничите употребата на силни омекотители, парфюми, ароматизатори и козметика.

Дрешките на бебето перете с бебешки препарат, отделно от вашите, като за вашите внимавайте с омекотителя. Все пак бебето много често е допряно и до вашите дрехи.

Ако имате домашен любимец се консултирайте с вашият лекар. Някой проучвания показват, че домашните любимци предпазват децата от алергии и астма. Заведете животното на ветеринар и го уведомете, че очаквате бебе.

Котките обикновено повдигат повече въпроси у бъдещите родители. Те са носители на токсоплазмоза, която е много опасна за бременната жена. Ако имате котка или куче и очаквате бебе, поговорете с ветеринар, както и с лекаря си. Те ще ви информират за плюсовете и минусите.

Присъствието на домашен любимец в дома, със сигурност ще направят живота на детето по – интересен.

Недостатъка на домашния любимец в комбинация с бебе, е че ще е необходимо много по – често да почиствате. Ако любимеца е куче, ще трябва да намирате и време за разходки. Моя позната се отказа от кучето си, защото изнемогваше с ежедневното почистване, въпреки, че обожаваше животинката. Аз лично нямам домашен любимец, защото би направило живота ми малко по – труден. Въпреки това се радвам много на животните. Научила съм сина си, че животните са нещо хубаво и заедно галим котки и кучета, когато срещнем навън. Това е личен избор, всеки сам преценява, с какво иска и може да се справи.

Най – важното нещо при отглеждане на бебе е проветряването на стаите. То трябва да се прави поне 5 пъти на ден. Да, звучи странно, но децата, както и всички живи организми се нуждаят от кислород. Особено важно е да проветряваме след баня. Винаги след като изкъпете и направите тоалета на бебето, отидете в друга стая и проветрете.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Maika.bg
Average rating:  
 0 reviews

Прочети още:

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.