Героите от детски книги, които никога няма да забравим

Реклама

Има детски книги, които винаги ще привличат вниманието на децата, независимо кога са родени. Тези книги от детската литература грабват, пленяват и ги отвеждат в различни светове. С героите на тези книги децата изживяват грандиозни приключения, намират нови приятели, научават за чудесата около тях, обогатяват се духовно и най – важното – започват да разбират защо книгите са едно от най-хубавите неща на света. 

Препоръчваме ви следните продукти за добро здраве:

Зелена енергияКоластра КолАктив 3

Вижте кои са на най – любимите герои от детските книги, които никога няма да забравим: 

1. Мечо Пух

Популярното творение на А.А. Милн с главен герой Мечо Пух, в който всяко дете се влюбва. Заедно със своите приятели Тигър, Йори, Прасчо и Кристофър Робин, чаровният мечок изживява страхотни приключения. Те завладяват толкова бързо сърцата на читателите, че през 1937 г. Уолт Дисни предлага на А.А. Милн да закупи правата над Мечо Пух, за да го направи филмова звезда. Първият филм на Дисни за приключеният на Мечо Пух и героите от Голямата гора – „Мечо Пух и меденото дърво“ излиза през 1966 г и добива изключителна популярност в САЩ. Всъщност знаете ли, че реално Мечо Пух е вторият по популярност Дисни герои след Мики Маус? 

2. Пипи Дългото Чорапче

Ако трябва да посочим най-любимата и забавна героиня от детска книга, която децата обожават, това безспорно е Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова, по-известна като Пипи Дългото чорапче. Авторката на книгата Астрид Линдгрен я описва като доста чудата. 

Девет годишна, червенокоса, луничава, с две стърчащи настрани плитки и същинска фурия, Пипи обитава къща, оставена от нейния баща – Вила Вилекула. Освен това тя си има и двама домашни любимци – малката маймунка на име Господин Нилсон и коня, който държи на верандата и може с лекота да повдигне с една ръка. 

Светът на Пипи е пълен с приключения и тя успява да увлече всички – дори и винаги добрите, спретнати и чисти Томи и Аника Сетергpен – съседските деца, с които тя се сприятелява. 

Пипи Дългото чорапче е книгата, която всяко дете трябва да прочете. Тя ще му вдъхне надежда, смелост, ще му покаже стойността на истинското приятелство и за това, колко е важно да отстояваш позициите си. 

3. Карлсон

Астрид Линдгрен създава още един незабравим и любим детски образ – на Карлсон, който живее на покрива. А какво да кажем за него? Той е красив, умен, прилично дебел, в разцвета на силите си. Е и за да бъде достатъчно интересен, трябва да споменем, че живее на покрива на една съвсем обикновена улица, в една съвсем обикновена къща, където живее най-обикновено шведско семейство с фамилното име Свантесон. Това семейство се състои от един най-обикновен баща, от една най-обикновена майка и от три най-обикновени деца – Босе, Бетан и Дребосъчето. И за да има нещо необикновено, в този обикновен свят – се появява чаровният дребосък. Какво е необикновеното в него ли. Ами може да лети. Освен това е много добър специалист по парни машини. Е, вярно, че е малко лаком, но в толкова мил и грижовен, че всички го обичат. В своята къщичка зад комина, Карлсон и Дребосъчето прекарват много часове в забавления или просто съзерцавайки небето от покрива на сградата. 

4. Том Сойер

„Приключенията на Том Сойер“ е едно от най-популярните произведения на американския писател Марк Твен. И въпреки, че е детска книга, Твен я пише с идеята да бъде насочена към възрастните. Истината е, че историята е еднакво харесвана както от възрастни, така и от млади. 

Главният герой на историята е момче на име Томас Сойер, който живее в Мисури. Той е смело и умно дете, има ясно изразено чувството за справедливост, което го отличава от другите момчета в града. На пръв поглед изглежда, че Том е обикновено момче, но е много по-различен, най-вече, защото се изявява като лидер и е готов винаги да поведе битка. “Приключенията на Том Сойер” е книга за детство, което трябва да бъде изживяно, за приключения, които не се забравят.

5. Питър Пан

Питър Пан е малко момче, което не иска да порасне и прекарва времето си в магически приключения. Героят на Джеймс Матю Бари е символ на свободата и въплъщава мечтите на много малки момчета – живее без родителски контрол, на приказен остров с феи, русалки, индианци и пирати, и… може да лети. Освен това около него непрекъснато се случват невероятни приключения. Истинският свят той научава чрез приказките, които красивата Уенди разказва на по-малките си братя. Една история за избора да останеш винаги дете. 

6. Алиса

Може би най-популярната героиня в английската литература, Алиса е обичан герой, която се впуска в безброй приключения, след като се решава да преследва Бял Заек с часовник. Тя влиза след него в една дупка и се озовава в Страната на чудесата. В сюжета се вплитат странните обитатели на чудната страна като Грифона, Фалшивата костенурка, Чеширския котарак и Лудия шапкар. Една ексцентрична история, любима сред децата навсякъде.

7. Матилда

Всички смятат Матилда за сладко, изключително надарено дете, но за родителите си тя е нетърпима. Тя очаква в училище да е различно, само че там се изправя пред госпожица Трънчбъл – ужасната директорка, която изпитва ненавист към децата. Когато Трънчбъл я напада, Матилда неочаквано открива у себе си забележителна сила, с която да отвърне на удара. Но се оказва, че трябва да балансира умело между нея и очарователната г-ца Хъни. “Матила” е история за силата и вярата на децата, че живота е едно магическо и забавно изживяване и борбата за справедливост и доброто винаги ще надделее.

Прочети още:

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.