Бременност

Реклама

Бременност

Бременност, това може би е най –хубавото и същевременно би могло да е  най-лошото, което  може да се случи на една жена, всичко зависи от момента. Когато си на 16 едва ли си мечтаеш да станеш мама и си представяш как обличаш бебето си с малки сладки дрешки.

Препоръчваме ви следните продукти за добро здраве:

Зелена енергияКоластра КолАктив 3

Когато това е дългоочакван момент в живота е просто прекрасно. Когато една жена забременее, тя засиява, усмихва се повече и е изпълнена с позитивни емоции. Сякаш живота ни се изпълва със слънце и всичко става по – розово.

Първия преглед при лекаря обикновено е най – вълнуващ, тогава разбираме, че наистина се случва. Тогава бебчето е толкова мъничко, че чак не е за вярване. Все още толкова мъничка точица, а преобръща животът ти.

Има много Онлайн калкулаторкойто можете да използвате да определите в коя седмица от бременността сте, както  приблизителен термин и вероятен ден на зачеване.

Започваме да се замисляме повече върху това как да се храним, дали живеем достатъчно здравословно, на някой се налага да откажат цигарите и алкохола.

Обикновено тази прекрасна новина се запазва в тайна от околните в първите месеци, това е така поради различни поверия от миналото както и факта, че в началото е най – вероятно да се обърка нещо.

След третия месец новината започва свободно да се разпространява сред роднини, близки и приятели. Всички са много щастливи и развълнувани, започват да се интересува от пола, името и за куп други неща, които и на теб самата може да не са ясни още.

Друг много наболял въпрос е изборът на гинеколог. Това не е лека задача, той трябва да се намира на удобно място, защото ще го посещаваме всеки месец, трябва да има добро име и ние да му вярваме.

Желателно е да работи със здравната каса, а напоследък все повече добри лекари , не го правят или пък израждат само в частни болници. Още по интересното е, че някой лекари израждат само чрез секцио.

Особено ако ни е първа бременност може доста да се притесняваме по въпроса с избора на лекар. Но най-важното според мен е този човек да ни кара да се чувстваме добре, спокойни и уверени, че всичко ще е наред.

Много хора смятат, че е важно майката да е спокойна по време на бременността, защото „каквато бременността, такова и бебето”.

Да, наистина е много важно по време на бременността (и не само) са сме спокойни и позитивни, защото бебето усеща всяка наша емоция. Това, че не можем да видим бебето, бе означава, че то не е там, не чува и не разбира.

Да бебето е живо, то е в нас и преживява всичко около себе си. Затова се препоръчва слушането на приятна музика, разходки и приятни емоции.

Родители са наблюдавали как една песен е успокоявала бебето в корема на майка си , а друга го е ентусиазирала и по същия начин са действали и на вече роденото бебче. Така, че да, бебетата чуват още в утробата ни. Затова много специалисти препоръчват да изградим връзка с бебето още преди да се е родило, да му говорим, да го погалим (трябва да се внимава с това, защото е възможно да предизвика контракции на матката).

Общуването започва от самото начало, продължава след раждането. Дори и на току-що родено бебе  е полезно да се говори. Всички разбират доброто и лошото, вие бихте разбрали дори и на чужд език, ако някой е ядосан и се кара, дори животните различават добия от лошия тон, така е и с децата колкото и да са малки те.

Някой казват, че новородените бебета не чуват и не виждат до определено време. Това съвсем не е така, смело говорете на бебетата си, те познават гласа както на мама, така и на другите хора, с които сте прекарвали времето си. И този глас ще бъде познат за бебето и то ще се чувства в безопасност, както в корема на мама.

Разбрали сме, че сме бременни били сме на лекар – потвърдено е, избрали сме подходящия такъв да следи бременността ни и следват ежемесечните прегледи. С напредването им идва и притеснението за раждането.

Нещо непознато и вероятно болезнено, това е което знаем и евентуално някой разказ на позната жена. Тук идва момента да споделя за съществуването на курсове за бременни или курсове за родители. Те могат в много голяма степен да ни подготвят за предстоящото раждане и отглеждане на детето.

В курсовете за бременни би трябвало да ни подготвят и за кърменето. Колкото и да е естествен процес има неща, които ако знаем предварително могат да ни бъдат от полза.

С годините науката е стигнала до някой открития и заключения, които  противоречат на начина на гледане на деца преди 20-30 години, което означава, че помощта от нашите майки и баби е възможно да не е съвсем актуална.

Продължителността на една бременност би трябвало да е 40 гестационни седмици, в които нашето прекрасно бебече да се развие напълно и ще е готово да заживее „навън”. Ето какво точно се случва с бебчо и с мама.

Ако през първите месеци сте имали късмета да се разминете със сутрешното гадене, повръщане и неразположение, то спокойно има още време за да изпитате и не до там приятните аспекти от бременността.

Определено бременността е свързана с огромни промени в нивата на хормоните, особено до третия месец, за да не отхвърли организма бебето. След това започва по – лек период, през който гаденето и повръщането (ако е имало такова) би трябвало да отмине.

През третия триместър започва да се усеща тежест, дискомфорт, бебенцето започва да рита точно когато си решила да поспиш. Това се дължи на факта, че когато майката е в движение през деня бебето спи, от постоянното поклащане, а когато вие легнете и искате да си починете то се събужда и „нека играта започне”.

В последните месеци някой жени имат киселини и силна тежест в стомаха, както и много други оплаквания, но истината е, че всичко което е възможно да преживеете (някой жени имат и много лека бременност) си струва и се забравя много бързо.

Още в мига, в който зърнете прекрасното си мъниче, вече няма да си спомняте нито едно неудобство, което ви е коствало износването. Истината е, че не се става лесно майка, но пък е най – прекрасното нещо, което може да съществува.

 

Полезно ли ви беше?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Maika.bg
Average rating:  
 1 reviews
 by Йорданка

Полезна статия, браво!

Прочети още:

Leave a Comment